عراق در خاورمیانه واقع شده و پایتخت آن بغداد می باشد، مرقد شش تن از امامان و ائمه در شهر های کربلا، نجف، کاظمین، و سامرا قرار دارد و نیز وجود مساجد معروف مانند مسجد کوفه در این کشور باعث شده تا هر ساله ایرانی های زیادی برای گردشگری به این کشور سفر می کنند. با توجه به قرار داشتن چند شهر مهم و مذهبی و مرقد ائمه در عراق ایرانی ها زیادی آن را مکان تفریحی و زیارتی در نظر می گیرند.
آشپزی عربی
از نظر تاریخی، آشپزی عراقی به ١۰۰۰۰ سال قبل در زمان تمدن های پیش از اسلام یعنی سومری ها، بابلی ها و آشوری ها بر می گردد. الواح باستانی کشف شده، حاوی دستورالعمل هایی است در طول جشن های مذهبی آنها پخته می شد و نشان از قدمت آشپزی عربی است، اما بعد ها آشپزی عربی هم تحت تاثیر آشپزی کردی، ترکی و یهودی قرار گرفت.
امروزه غذاهای عربی راه خودشان را به کشور های دیگر از جمله ایران باز کرده و طرفدارهای زیادی دارند، هر چند باز هم طعم غذا ها و دستور پخت در عراق تفاوت دارد. با ما همراه باشید تا با برخی از آنها آشنا شوید.
در اینجا لیستی از غذاهای محلی و معروف عراقی را به شما تهیه کرده ایم که مطمئناً شما را برای امتحان این غذا ها وسوسه خواهد کرد.
-
بامیه ( Bamia)
یکی از غذا های محلی محبوب در عراق خورشت بامیه است که ایرانی ها با آن غریب نیستند. برای درست کردن خورشت بامیه ، همانطور که از نامش پیداست، از بامیه و گوشت قرمز استفاده می کنند.
-
بریانی عراقی (Iraqi Biryani)
ورژن عراقی بریانی پخته شده با برنج و گوشت های قطعه قطعه شده است، این غذا را با ادویه های فراوان و بادام تفت داده شده درست می کنند. این غذا را رایج است که در جشن ها، مراسم ها و در عید می خورند.
-
کباب عراقی(Iraqi Kebab)
کباب یک غذای جدانشدنی از سفره ی عراقی هاست. کباب را با شیوه ای متنوعی می توان درست کرد و معمولا آن را با گوشت بره و یا گوسفند آماده می کنند. مرسوم ترین نوع کباب، کباب گوشت گوسفند است که روی زغال چوب درست می کنند.
-
مسگوف(Masgouf)
مسگوف، معروف به ماهی کبابی بین النهرینی، از غذا های خوشمزه و فراموش نشدنی عراق است. ماهی تازه صید شده از رودخانه ی دجله را با تمر هندی، زردچوبه، نمک، و روغن زیتون طعم دار می کنند و سپس آن را با حرارت کم سرخ می کنند، به این صوت گوشت ماهی نرم و آبدار باقی می ماند و لایه بیرونی آن حسابی ترد می شود.
-
کوزی(Quzi)
برای تهیه این غذا گوشت بره را روی زغال کباب کرده و همراه با سبزیجات، برنج، و مغز آجیل سرو می کنند، طعم دودی که زغال به گوشت می دهد برای شما یک طعم ماندگار و فراموش نشدنی به ارمغان می آورد.
-
مخلمه(Makhlama)
مخلمه یکی از محبوب ترین غذاهایی است که در عراق به عنوان صبحانه مصرف می شود. ترکیب گوشت بره، سس گوجه، و تخم مرغ آن را به یک صبحانه کامل و مقوی تبدیل کرده است.
-
تشریب(Tashreeb)
تشریب یک غذای محبوب بین خانواده های عربی است این غذا ظاهری بین کله پاچه و آبگوشت ایرانی دارد. تشریب را با گوشت بره، نخود و یا مرغ تهیه می کنند و همراه نان سرو می شود. ای غذا را به طرفدارن گوشت و غذا های تند پیشنهاد می کنیم.
-
تیمان او کیما(Timman ou Keema)
کیما غذایی رایج در آسیای شرقی است اما طرز پخت آن در عراق متفاوت می باشد. این غذا را با گوشت چرخ کرده، نخود فرنگی، سبزیجات و ادویه جات تند تهیه می شود و همراه با نان سرو می شود.
-
تبوله(Tabbouleh)
تبوله یک سالاد خوشمزه و محبوب در عراق است که آن را سر سفره هر عراقی می بینید. تبوله از ترکیب گوجه، پیاز، نعناع، آبلیمو، و بلغور گندم تهیه می شود.
-
کوبه(Kuba)
کوبه یک غذای شناخته شده در بسیاری از کشورهای خاورمیانه به خصوص عراق، سوریه، لبنان است. ورژن عراقی آن از گوشت چرخ کرده و برنج، سبزیجات، بلغور گندم پخته شده، پیاز، ادویه مخلوط، فلفل و نمک تهیه می شود و آن را به صورت کوفته در می آورند.
سخن آخر
همانطور که پیداست، اکثر غذا های عربی با گوشت بره یا گوسفند آماده و اغلب به صورت کباب روی زغال درست می شود. اگر عراق را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب نموده اید پیشنهاد می کنیم تا سری به رستوران های آنجا بزنید و از آشپزی عربی لذت ببرید.