استان مازندران در شمال ایران و در دریای مازندران به مرکزیت شهر ساری می باشد. این شهر به دلیل تنوع غذایی بسیار خوشمزه، توریست های بسیاری را به خود جذب کرده است.
برای اینکه با غذاهای معروف و خوشمزه مازندران آشنا شوید و مطالب بیشتری از آنها در دست داشته باشید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
استان مازندران از استان های خوش آب و هوا و زیبای شمال – گردشگری کشور عزیزمان ایران می باشد. همچین با غذای معروف استان مازندران و خون گرم بودنش سالانه پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است.
این استان علاوه بر غذاهای لذیذ و خوش آب و رنگش دارای طبیعت بکری می باشد. غذاهای محلی استان مازندران از تنوع بسیاری برخوردارند و مزه و طعم بی نظیری دارند.
در ادامه مطلب شما را با ۱۰ غذای محلی معروف استان مازندران آشنا خواهیم کرد :
-
مالاتا یا مالابیج
مالاتا یکی از محبوب ترین و غذای معروف استان مازندران، می توان دانست. مالابیج همان ماهی شکم پر که با ادویه و مواد میانی لذیذ بر روی هیزم کباب می شود می باشد. این غذای لذیذ در وعده شام بیشتر صرف می شود.
-
اسپناساک
اسپناساک همان خورشت اسفناج بوده که حتما بارها آن را درست کرده باشید. اما طعم خورشت اسپناساک مازندران با همه خورشت هایی که میل کرده اید متفاوت است. در مازندران این خورشت را با اسم محلی اسپناساک بیان می کنند. این خورشت از مواد سبزی محلی، اسفناج، پیاز، برگ سیر، گوشت گوسفند یا گاو و ادویه های مختلف و آب تشکیل شده است.
-
کدو بره
کدو بره بهترین گزینه برای افراد پر مشغله و گیاه خوار می باشد. این غذا با طعم لذیذ خود مورد پسند افراد زیادی است. این غذای مازندرانی از ادویه، تخم مرغ، سیر، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، کدو سبز تشکیل شده است. غذای کدو برا در لیست غذاهای ساده و مقرون به صرفه است.
-
آغوز مسما
برای تهیه آغوز مسما به آب، ادویه، پیاز، رب انار، دانه ساییده شده انار، گردو و گوشت اردک نیاز است. این غذا با داشتن گردو و گوشت اردک سرشار از مواد معدنی و پروتئین می باشد. معمولا آغوز مسما را با ترشی، نان و برنج سرو می کنند. جالب است بدانید آغوز در زبان محلی مازندرانی به معنی گردو است.
-
باقلا وابیج
باقلا جزء غذای محلی و غذای معروف استان مازندران است که در باغ ها کشت می شود. این غذا با ترکیب زردچوبه، فلفل، نمک، روغن، شوید خشک، سیر و باقلا یک غذا با طعم بیاد ماندنی را در اختیار شما قرار می دهد. این غذا بیشتر با نان و برنج سرو می شود.
-
آش کدو
آش کدو از غذاهای محلی و با قدمت این منطقه می باشد. در بیشتر مواقع منطقه مازندران آش کدو را به عنوان پیش غذای مقوی میل می کنند. این غذای خوشمزه از ترکیب نمک، شکر، آب لیمو، پیاز داغ، برنج، عدس و کدو تهیه می شود.
-
مرغ شکم پر
مرغ شکم پر از غذا های پر طرفدار منطقه مازندران است. این غذا با سبزی، فلفل، نمک، شکر، پیاز سرخ شده، آب لیمو یا نارنج، زرشک، زعفران، قیسی، آلو، گردو و مرغ درست می شود. سبزیهای مانند ترخون، نعناع، گشنیز و جعفری طعمی بی نظیری به این غذا می دهد. مازندران این مکان تفریحی با این غذا شهرت پیدا کرده است.
-
بیج بیج
اگر می خواهید غذایی بی نظیر و خوش طعم را ظرف مدت ۳۰الی ۴۰ دقیقه تهیه کنید بیج بیج بهترین گزینه است. معمولا این غذا با کته یا نان سرو کرد.
-
بشته واش
به دلیل وجود عدس و اسفناج در بشته واش بهترین غذا برای افرادی است که دچار مشکلات هموروئید، یبوست و کمبود آهن می باشند.
-
ته چین گوشت
ته چین گوشت مازندران با تمام ته چین هایی که خورده اید متفاوت است. این غذا درصد زیادی از پروتئین های بدن را تامین می کند. همچنین در مازندران ته چین گوشت را در مناسبت های خاص از جمله مراسمات مذهبی طبخ می کنند.
سخن آخر
استان مازندران از تنوع غذایی بسیار زیادی برخوردار است. ما در این مقاله تنها به ۱۰ غذای معروف استان مازندران که از بین اصیل ترین و محبوب ترین غذاها برگزیده شده است پرداخته ایم. بدون شک در این منطقه غذاهای دیگری هم هستند که مورد تایید بسیاری از گردشگران و علاقه مندان به غذا می باشند.