غذاهای محلی کشور ترکیه همواره مورد توجه ایرانیان در طول تاریخ بوده است ، طبع غذایی ترک ها بسیار نزدیک به ایرانیان است ، در این مقاله سعی بر آن است که  10 غذای محلی و خوش مزه کشور ترکیه به شما عزیزان معرفی کنیم تا با پخت آنان از این غذا های ترکی لذت ببرید.

با شروع تابستان، معمولا تکاپوی مردم برای تفریح و خوشگذرانی زیاد می شود، و چه خوشگذرانی بهتر از گردشگری و مسافرت می باشد. ترکیه از جمله کشور هایی است که گردشگران برای دیدن در نظر می گیرند. این مکان تفریحی با داشتن مناظر زیبا و تاریخی و غذاهای بسیار خوشمزه اش مورد توجه بسیاری از توریست ها قرار گرفته است و اگر شما هم جزو کسانی هستید که تصمیم به یک سفر تفریحی به ترکیه دارید، پیشنهاد می کنیم تا غذا های محلی و خوشمزه ترکیه را از دست ندهید.  با ما همراه باشید.

حالا که حرف از غذا های محلی ترکیه شد، بد نیست با ١۰ نوع از غذای محلی و خوشمزه معروف و پرطرفدار این کشور و محتویات آن آشنا شوید:

  1. مانتی غذای ترکی محبوب

مانتی یا به ترکی (Mantı)، تشکیل شده از خمیری است که به صورت مکعب برش خورده اند و وسط آن را با گوشت چرخ کرده پر می کنند و سپس به آن حالت می دهند. مانتی را با سس گوجه، ماست و سیر فراوان سرو می کنند و همچنین در آن از ادویه های زیادی خصوصا فلفل تند استفاده می شود. این غذا در هند جزو غذای محبوب ترکی آنها حساب می شود.

  1. کوفته خوشمزه

در کوفته به ترکی (Köfte)، گوشت چرخ کرده را به صورت دایره در آورده و سرخ می کنند. کوفته را معمولا با نان پیتا و یا با سالاد می خورند. این غذا جزو پرطرفدارترین غذا ها در ترکیه حساب می شود.

  1. لاهماجون

لاهماجون به ترکی (lahmacun)، غذایی شبیه به پیتزاست. لاهماجون از یک خمیر نازک تشکیل شده که روی آن را با گوشت چرخ کرده ی طعم دار شده همراه آبلیموی تازه پر می کنند. این غذا به عنوان یک غذای خیابانی و مقرون به صرفه در ترکیه بسیار محبوب است.

  1. دلمه

از دیگر غذا های پرطرفدار در ترکیه، دلمه به ترکی (Dolma) است. مناسب برای گیاه خواران و گوشت خواران چرا که به دو صورت سبزیجات و یا همراه با گوشت چرخ کرده که نوع پرطرفدارتر آن است می توان سفارش داد. محتویات دلمه، گوشت چرخ کرده طعم دار شده، برنج، و پیاز است که آن را در کدو سبز، بادمجان و یا گوجه فرنگی پر می کنند اما محبوب ترین و رایج ترین نوع آن با برگ درخت انگور است.

  1. ساندویچ ماهی مخصوص کشور ترکیه

ساندویچ ماهی به ترکی (Balik ekmek)، از دیگر غذاهای خیابانی محبوب و مقرون به صرفه ترکیه است. ساندویچ ماهی گریل شده که همراه با سالاد و پیاز سرو می شود.

  1. بورک

بورک به ترکی(Borek)، تشکیل شده از چند لایه خمیر بسیار نازک است که آن را با مواد مختلفی مانند، اسفناج، پنیر و گوشت چرخ کرده درست می کنند. بورک را به عنوان صبحانه، ناهار، میان وعده و یا شام در کنار چای تازه دم می توان خورد.

  1. باقلوا

باقلوا به ترکی (Baklava)، یکی از محبوب ترین دسر های ترکیه حساب می شود و در بین گردشگران محبوبیت زیادی دارد، البته ایرانی ها با آن آنقدر غریبه نیستند. باقلوا تشکیل شده از چند لایه خمیر است که بین هر لایه را با پودر پسته، پودر فندق، و یا پودر گردو پر می کنند و بعد از پخت روی آن شهد مخصوص باقلوا که از شکر، آب و زعفران درست می شود، می ریزند. توصیه می شود باقلوا را تازه و همراه با چای میل کنید.

  1. کونفه

کونفه به ترکی ( kunefe)، یک دسر شیرین است که در کشور های خاورمیانه نیز بسیار محبوب است. کونفه از یک نوع خمیری که به صورت رشته ای است و معروف به رشته کادایف است همراه با پنیر، پودر پسته و شربتی که مخصوص کونفه می باشد، درست می شود.

  1. سیمیت

سمیت به ترکی (simit)، یک نان پرطرفدار است که در ترکیه اغلب به عنوان صبحانه و یا میان وعده در کنار چای می خورند.

  1. کیک موزاییک

کیک موزاییک به ترکی ( Mozzaik pasta)، کیک شکلاتی است که با بیسکویت خرد شده درست شده است و می توانید آن را در اکثر شیرینی فروشی ها پیدا کنید.

سخن آخر

همان طور که دیدید، ماده تشکیل دهنده اصلی غذاهای ترکیه گوشت چرخ کرده گاو و یا گوسفند است و همچنین دسر های آنها بسیار شیرین و پر از شهد و پودر پسته است. اکثر گردشگران خصوصا ایرانی ها عاشق و دلباخته غذاهای محلی ترکیه و کافه های آن هستند. در بین غذاهایی که به شما معرفی شد اسم یکی از آنها جا ماند که به گوش خیلی از ما ها آشناست و آن هم قهوه ترک است. غیر ممکن  است به ترکیه بروید و قهوه ترک را امتحان نکنید.